Valg af det bedste hundefoder

Gennemse enhver købmand eller dyrefoderbutik for at købe hundefoder, og du er enig i, at det er en udmattende opgave at prøve at beslutte, hvad der er bedst for din hund. Når du scanner hylderne med tilgængelige produkter, bliver du bombarderet hundetilbehør af fødevarer, der fremhæver forskellige sundhedsmæssige fordele samt et stort udvalg af priser. Kæledyrsfoderindustrien er en industri for flere milliarder dollar, og producenter af kæledyrsfoder markedsfører ivrigt for hver dollar. Ikke kun markedsfører de os ihjel, men udvikler også nye produkter, som de kan lægge foran os. Disse produkter omfatter “tørre”, “dåse”, “semi-fugtige” og sundhedsmålrettede produkter såsom “senior”, “premium” og “gourmet”.

Så hvilket foder er bedst for din hund? At finde ud af det kræver tid og forskning. Sandheden er, at det bedste hundefoder er det, der opfylder din hunds ernæringsmæssige krav, som varierer baseret på hundens alder, race, kropsvægt, genetik og mængden af ​​aktivitet… og en, der passer inden for dit budget. Det er bestemt værd at konsultere en dyrlæge for at få den bedste rådgivning og ernæringsplan til din hund. Men for dem af jer, der ønsker at tage sagen i egen hånd, vil du nedenfor finde de vigtigste ting, du skal vide.

Etiketter til hundefoder

Susan Powter kommer til at tænke på, når hun tænker på fødevareetiketter. Husker du denne ikoniske infomercial-stjerne med den opfundne sætning “Stop the Insanity”? Hendes evangelium om ernæring og vigtigheden af ​​at studere ingredienserne på siden af ​​emballagen for at skelne mellem de forskellige elementer og hvordan hver spiller sin rolle i den overordnede ernæring, var nyt på det tidspunkt. Det ser ud til, at dette var begyndelsen på massebevægelsen til bedre ernæring, etiketlæsning og mere omhyggelig valg af produkter.

Med alle de seneste tilbagekaldelser af dyrefoder har millioner af hundeejere udvidet denne undersøgelse til at vælge et hundefoder. Men vi kan ikke trække fra Susan Powter-evangeliet for dette, fordi hundefoder er fremstillet under en række forskellige standarder og regler, fremsat af AAFCO (The Association of American Feed Control Officials). Der er særlige mærkningskrav, som kræver, at alle hundefoder skal have visse oplysninger på etiketten. Så for at vi alle kan træffe det rigtige valg for vores hunde, skal vi vide, hvordan vi læser og forstår hundefodermærket.

AAFCO udgiver en officiel publikation på årsbasis, der beskriver særlige krav til hundefoder. Blandt alle de forskellige krav anmoder de alle hundefoderproducenter om at overholde etiketreglerne og skal inkludere følgende på pakken:

produktnavn
Garanteret analyse
Erklæring om ernæringsmæssig tilstrækkelighed
Fodervejledning
Navnespillet
Når du køber hundefoder, hvad er det første du ser på? Produktnavnet, selvfølgelig. Vi har alle gået ned ad kæledyrsfodergangen og set produktnavnene springe ud, mens vi … ringer til os. Vist med fed skrift og smarte skrifttyper såsom beskrivelser som “Med kylling”, “Alle livsstadier”, “Duck Entree”, “95 % oksekød”, “Naturlig hundefoder”. Men hvad betyder disse beskrivelser egentlig? Er det bare fancy marketing? AAFCO har opstillet regler, der dikterer, hvordan ingredienser kan bruges i et produktnavn.

95 % regel

Gælder det meste hundefoder på dåse, der mest består af kød, fjerkræ eller fisk.
Specificerer, at mindst 95 % af hundefoderet skal være den navngivne ingrediens på etiketten, ikke medregnet vand og konserveringsmidler tilsat til forarbejdning.
Når man tæller vand, skal produktet stadig bestå af 70 % af produktet.
Hvis navnet består af en kombination af ingredienser, skal de to tilsammen svare til 95 %.
Reglen gælder kun for ingredienser af animalsk oprindelse, så korn og grøntsager kan ikke bruges som en del af 95%-reglen. Så hvis produktnavnet var “Beef and Brown Rice”, skulle produktet stadig bestå af 95% oksekød.
25 % eller “Aftensmad”-reglen
Denne regel gælder for mange konserverede såvel som tørfoder til hunde.
Hvis den navngivne ingrediens, eller en kombination af ingredienser, der findes på etiketten, består af 25 % af vægten (men mindre end 95 %) eksklusive vand til tilstrækkelig forarbejdning.