La un moment dat, Statele Unite aveau unele dintre cele mai luxuriante streamliner din lume. La sfârșitul celui de-al Doilea Război transport persoane romania germania Mondial, streamliner-ul a fost mijlocul de a călători în Statele Unite și Canada.

S-a întâmplat ceva care a ucis definitiv transportul feroviar de pasageri în ceea ce privește căile ferate independente. La începutul anilor șaptezeci, serviciul feroviar de pasageri a dispărut. S-au întâmplat mai multe lucruri care au ucis serviciul independent de pasageri.

Companiile aeriene au devenit principalul transportator de oameni. Căile ferate au pierdut contractele de servicii poștale în favoarea transport persoane romania olanda companiilor aeriene, iar guvernul Statelor Unite a intervenit în serviciul de pasageri într-o asemenea măsură încât medaliile guvernamentale au distrus aproape un singur serviciu de pasageri în Statele Unite.

Pierderea de către căile ferate a RPO (Oficiul Poștal Feroviar) a fost o lovitură mare, deoarece a subvenționat serviciul de călători. Serviciul pentru pasageri nu este, în general, o propunere bună de a face bani. În Europa toate transporturile terestre sunt subvenționate. Pentru Statele Unite, sistemul RPO a fost acea subvenție.

Adevăratul ucigaș a fost medalia guvernului SUA în serviciul feroviar de pasageri. Congresmanul ar forța căile ferate să se oprească la un avanpost pentru a o ridica pe bunica departe de drumurile bătute. Acest lucru s-a întâmplat în toată țara. Acest lucru a ucis marjele de profit ale căilor ferate și, în cele din urmă, a spart Camels înapoi. Căile ferate nu mai puteau deservi pasagerul și să rămână în afaceri.

Căile ferate au informat guvernul că nu vor mai opera servicii de pasageri în Statele Unite începând cu toamna anului 1970. Ca o notă secundară, tatăl și fratele meu au luat ultima linie Union Pacific de la Pocatello, Idaho la Seattle, în august 1970.

Aceasta a fost o tragedie pentru această țară și pentru capacitatea ei de a muta oamenii. Ceea ce avem pentru el este Amtrak. Cu Amtrak am primit servicii limitate, mâncare slabă și o programare care nu este niciodată la timp. Rutele Amtrak sunt foarte specifice și nu deservesc foarte bine publicul. Linia este puternic subvenționată de guvern, dar este întotdeauna în roșu. Mașinile de pasageri s-au îmbunătățit enorm de-a lungul timpului, dar problema de a ajunge acolo unde doriți să ajungeți este foarte limitată. Totuși, dacă vreau să călătoresc la Salt Lake City din Seattle, nu pot. Au renunțat la acea linie pentru că puteau face bani. Acest lucru poate fi adevărat, totuși, eficacitatea Amtrak a fost abisală. Primele trenuri erau groaznice pentru că foloseau vechile vagoane de la căile ferate care nu fuseseră întreținute. Au fost nevoie de ani de zile pentru a avea o adevărată mașină de mese și un sistem de preparare a alimentelor.

Am călătorit cu Amtrak și a fost în regulă, dar nu m-am putut compara cu City of Portland Union Pacific Streamliner. Nu este că angajații nu încearcă, sunt în toate modurile posibile. Problema este că guvernul administrează serviciul de pasageri. Aceasta a fost o dilemă continuă de la începutul naționalizării căilor ferate străine până la crearea Amtrak în Statele Unite.

În Anglia, serviciul de pasageri a fost remarcabil în ceea ce privește călătoriile. Mâncarea de pe liniile Inter City a fost excelentă, la fel ca și locurile de cazare. Acum, căile ferate din Anglia devin private pentru că guvernul nu își mai permite să le opereze.

Pe continentul Europei, trenurile sunt toate subvenționate și sunt extrem de eficiente. Există Chunnel Express între Marea Britanie și Europa. Acest tren de mare viteză călătorește peste o mare parte a Franței și este într-un singur sens, astfel încât să nu apară epave. Acesta este modul în care funcționează Tunelul Chunnel.

Când eram în armată, am călătorit cu trenul peste o mare parte din Europa de Vest. Este foarte rar ca un tren să întârzie. Mai bine ai fi pe peronul potrivit sau nu vei lua trenul.

Amtrak are un record abisal pentru întârziere. Nu poți depinde de faptul că trenul este acolo unde este programat să fie. Astfel, planurile voastre se învârt în jurul unui mare de întârzieri. Partea tristă a acestui întreg fiasco este că Statele Unite au cel mai prost sistem de transport din lume. Suntem cea mai bogată țară de pe Pământ, dar nu putem ajunge nicăieri. Este atât de rău încât chiar și transportul de mărfuri are probleme mari din cauza managementului defectuos și a intervenției guvernamentale. Conducerea Statelor Unite din punct de vedere stat cu stat este în general anti-business și ignoră atât transportul uman, cât și cel de marfă. Ne îndreptăm către o criză care ar putea aduce țara în genunchi pentru că nimeni nu acordă nicio atenție nevoilor noastre de transport. Avem mai multe mărfuri care intră și ies din porturile americane decât oricând înainte, dar nu ne putem descurca. Se poate, dar nimănui nu pare să-i pese până nu este prea târziu.

Companiile aeriene nu pot tăia adunarea. Ajungi la un aeroport, atunci ce faci? Transportul rutier este oribil și foarte lung. De multe ori este nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la aeroport sau acasă decât timpul zborului. Au existat aceste propuneri grandioase din partea liderilor locali și de stat de a construi metrou ușor către diferitele orașe suburbane. Nu se întâmplă niciodată și continuăm să săpăm o groapă mai mare.

Pe de altă parte, Chicago are probabil cel mai bun transport feroviar